مراسم سوگواری شهادت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در آستان امامزاده جعفرمحمد یزد

مراسم سوگواری شهادت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در آستان امامزاده جعفرمحمد یزد


مراسم سوگواری شهادت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در آستان امامزاده جعفرمحمد یزد

به همت هیئت انصارولایت یزد، در شب شهادت پیامبر خاتم(صلی‌الله‌علیه‌وآله)، شنبه دوم مهرماه مصادف با ۲۸ صفر، مراسم سوگواری با حضور ارادتمندان آستان نبوی در جوار مضجع شریف امامزاده سیدجعفرمحمد(علیه‌السلام) برگزار شد.

در این مراسم آیت‌الله وطن‌خواه از شاگردان سلوکی علامه طباطبایی(رحمت‌الله‌علیه) طی سخنانی پیرامون شخصیت بی‌نظیر پیامبر اسلام، به خُلق عظیم رسول خدا اشاره کرد و گفت: فردی خدمت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) از خُلق پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) سؤال می‌کند و حضرت در جواب می‌فرمایند: قرآن کریم برای نعمتهای فراوان دنیا واژه «قلیل» آورده، ولی برای اخلاق پیامبر واژه «عظیم» را استفاده کرده است. لذا هیچ کس نمی‌تواند اخلاق ایشان را برشمارد.

آیت‌الله وطن‌خواه در ادامه، تفاوت خُلق با خَلق را چنین بیان کرد: خَلق به معنای خلقت و هیئت ظاهری انسان مثل رنگ پوست و... می‌باشد، ولی خُلق یعنی سیرت باطنی انسان و همان که یوم تُبلَی‌السَرائِر آشکار می‌شود.

سخنران مراسم سپس روایتی از وجود مبارک امام حسن(علیه‌السلام) نقل کرد که می‌فرمایند: قطعا‍ً بهترین نیکی‌ها اخلاق حَسن و نیکو است‌. همچنین می‌فرمایند: کلام طیب و خوش اخلاقی، صدقه است.

وی اظهار داشت: مکارم اخلاق ناشی از عشق و محبت شدید به معشوق یکتا، خداوند متعال است به نحوی که هرچه معرفت به ذات باری‌تعالی بالاتر باشد، تجلی اسمای الهی در انسان بیشتر است و به مراتب حُسن خُلق را در انسان تقویت می‌کند.

این استاد اخلاق ضمن اشاره به فرموده پیامبر نور و رحمت که فرمودند: هیچ پیامبری مثل من اذیت نشد، اذعان نمود: برای شیطان لشکری قوی‌تر از زن و غضب نیست و مطالعه تاریخ و تفسیر سوره تحریم گواهی می‌دهد که پیامبر اسلام از طرف دو همسر خود(حفصه و عایشه) چه اذیتها و آزارهایی دیدند.

شاگرد سلوکی علامه طباطبایی(رحمت‌الله‌علیه)، مصادیق مکارم اخلاق را طبق حدیث نبوی چنین بیان کرد: هرکس عفو کند کسی را که به او ظلم کرده و ببخشد به کسی که به او بُخل ورزیده و صله رحم کند با کسی که با او قطع رابطه کرده و به عیادت کسی برود که به عیادت او نیامده، درجاتی از اخلاق کریمه را کسب کرده است.

سخنران مراسم در پایان بیانات خود به بعضی از راه‌های کسب اخلاق کریمه اشاره کرد و گفت: خواندن کتب اخلاقی، استفاده از برنامه‌های معرفتی، توسل به پیامبر و اهل‌بیت(علیهم‌السلام) و درخواست از خداوند برای کسب اخلاق حسنه، از طرُق کسب اخلاق کریمه است.

بعد از سخنرانی آیت‌الله وطن‌خواه، حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد با ذکر گوشه‌ای از مصائب اهل‌بیت در هجران پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) مرثیه سرایی کرد و در پایان کربلایی محسن محمدی‌پناه به عزاداری و سینه زنی پرداخت.