آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی: امام مِن الله را در نظر بگیرید و ببینید او کجا ایستاده، ما باید در همین مسیر حرکت کنیم، این طرف درست تاریخ است
آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی: امام مِن الله را در نظر بگیرید و ببینید او کجا ایستاده، ما باید در همین مسیر حرکت کنیم، این طرف درست تاریخ است
آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی: امام مِن الله را در نظر بگیرید و ببینید او کجا ایستاده، ما باید در همین مسیر حرکت کنیم، این طرف درست تاریخ است
آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی در مراسم سوگواری شب عاشورای اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) که به همت هیئت انصار ولایت دارالعباده با حضور گرم و باشکوه مردم امام حسینی یزد در مدینة العلم کاظمیه برگزار شد، طی سخنانی به طرح یک نگاه تحلیلی اجمالی نسبت به جریان کربلا پرداخت.
وی در مقدمهای اظهار داشت: ما وقتی به تاریخ نگاه میکنیم دو روش را در بین اولیای الهی در ارتباط با ارزشهای دینی مشاهده میکنیم: یک سو مملو از معجزات است و یک سو روشی است که هیچگونه معجزه و کرامتی در آن دیده نمیشود.
ایشان در ادامه به بیان چند نمونه معجزات در زندگی پرفراز و نشیب ابراهیم خلیل(علیهالسلام) اشاره کرد؛ از جمله سرد شدن آتش، جریان مهاجرت خانواده ایشان و جاری شدن چشمه زمرم زیر پای حضرت اسماعیل و ذبح ایشان. اما کسی نقل نکرده در جریان کربلا معجزه شاخصی رخ داده باشد
امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان برخی مصیبتهای رخ داده در کربلا و عدم وقوع معجزه، در پاسخ به این سؤال که چرا در زندگی انبیا معجزه رخ میدهد اما در زندگی امامان خیر، گفت: معجزه در زندگی انبیاء برای اثبات دین خداست اما زندگی امامان برای دفاع از دین است و دفاع از دین الگوی عملی میخواهد. دین خدا در هر زمان و مکانی مورد تهاجم قرار میگیرد پس دفاع از دین مدافع میخواهد و این امر نیاز به الگوی عملی دارد.
آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی در مقدمه دوم سخنانش تصریح کرد: ما فراز و نشیبهای فراوانی را از صدر اسلام تا زمان امام عسکری(علیهالسلام) در طول تاریخ چهارده معصوم داریم اما فقط در یک صحنه حضور همه اعضای خانواده را میبینیم. بیش از هشتاد زن و فرزند در جریان کربلا به چه دلیلی حضور داشتند؟ چه اتفاقی افتاده که سیدالشهدا(علیهالسلام) خانواده خود را در صحنه میآورند؟ وی در پاسخ به این سؤال گفت: ما باور داریم براساس دلایل و براهین قوی که بنیامیه قصد براندازی تمام دین خدا را داشتند، از اینرو امام لازم دانستند که با همه ظرفیت به دفاع از دین بپردازند.
ایشان بعد از بیان این دو مقدمه به این نکته اشاره کرد که حادثه تاریخی عاشورا و کربلا دو نیمه دارد: یک نیمه از رجب سال ۶0 شروع میشود که سیدالشهدا(علیهالسلام) از مدینه به طرف مکه هجرت نموده و در نهایت در کربلا فرود میآیند. نیمه دوم از حوالی ساعت ۳ روز عاشورا شروع میشود تا بازگشت آلالله به مدینه؛ ابتدا و انتها مدینه است. در هر دو نیمه هم تقریباً ششماه طول کشیده است.
این استاد حوزه علمیه در بیان نقاط افتراق این دو نیمه گفت: در نیمه اول یاران عمدتاً مردان مسلح و رزمدیدهاند و در نیمه دوم عمدتاً خانوادهها (زنان و فرزندان) هستند. در نیمه اول تمام هدف، خلق پیام است اما در نیمه دوم تمام هدف ابلاغ پیام است. در نیمه اول یاران عمدتاً با سلاحاند در نیمه دوم ما هیچ سلاحی را نمیبینیم.
سخنران مراسم شب عاشورا در بیان نقاط مشترک این دو نیمه خاطرنشان کرد: یکی از نقاط مشترک بین این دو نیمه که باید از آنها الگوی عملی و درس بگیریم این است که ما در هر دو نیمه رهبری الهی را میبینیم. ایشان با بیان حدیثی در این خصوص بر لزوم وجود رهبری الهی و امام معصوم تأکید کرد.
آیتالله مدرسی در این میان به اعتقاد و همراهی امام گذشته و امام زمان و پیامدهای عدم اعتقاد به امام زمان همچون حبط عمل، اشاره کرد.
این کارشناس مذهبی گفت: اگر حرکت و قیامی میخواهد شکل بگیرد، طرف درست تاریخ، همان طرف امامِ من الله است. امام من الله یکی از ملاکات طرف درست تاریخ است. رهبری من الله را در نظر بگیرید و ببینید او کجا ایستاده. ما باید در همین مسیر حرکت کنیم، این طرف درست تاریخ است.
ایشان ادامه داد: از نقاط مشترک دیگر عدم فاصله گرفتن از امام معصوم است. در هر دو نیمه سلیقه شخصی نبود. بنابراین تقدم سلیقه شخصی بر سلیقه خدا و پیامبر ممنوع.
آیتالله مدرسی در بیان نقطه مشترک دیگر بین دو نیمه گفت: ما به هیچ وجه در هر دو نیمه احساس ذلت و شکست را نمیبینیم. زینب(علیهاالسلام) در کوفه خطبه میخواند و در شام سخن میگوید. محاصره اقتصادی را دیدند، سرها را بر نیزه دیدند و.... اما احساس شکست هرگز. نه تنها احساس ذلت نکردند بلکه احساس عزت میکردند؛ مقاومت، صبوری و بردباری آن چیزی که رمز حرکت انسان است و این انقلاب هم به مدد آن روی پای خود ایستاده است. راز و رمز موفقیت پیامبران الهی و یارانشان مقاومت است.
امروز انقلاب اسلامی با همین عنصر به چنین جایگاهی دست پیدا کرده و با همین عنصر باید تداوم پیدا کند و روی همین عنصر باید سرمایهگذاری کند.
ایشان خاطرنشان کرد: سعی کنید جریان تحلیلی از کربلا داشته باشید قرار است. تارخ تکرار شود و دین خدا در هر زمانی مورد هجمه قرار بگیرد، هم عقبه را بشناسید و هم جلوی صحنه.
آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی سخنانش را با مقتلخوانی و بیان نمونههایی از مصیبتها و غربت امام حسین(علیهالسّلام) به پایان برد.
در ادامه حجتالاسلام مهدوینژاد با روضهخوانی و ذکر مصیبتهای اباعبدالله(علیهالسلام) چشمها را بارانی کرد و عزاداری، مرثیهسرایی و سینهزنی توسط کربلایی محسن محمدیپناه انجام شد.