حجت‌الاسلام دادآفرین: خانواده خوش جمعیت، توانمندی فرزندان را بیشتر می‌کند

حجت‌الاسلام دادآفرین: خانواده خوش جمعیت، توانمندی فرزندان را بیشتر می‌کند


حجت‌الاسلام دادآفرین: خانواده خوش جمعیت، توانمندی فرزندان را بیشتر می‌کند

 

مراسم ویژه شهادت امام محمدتقی(علیه‌السلام)، شنبه نوزدهم خردادماه در قرار هفتگی هیئت انصار ولایت برگزار شد و حجت‌الاسلام دادآفرین پیرامون زندگانی ابن الرضا، امام جواد(علیه‌السلام) سخنانی ایراد کرد.

 

حجت‌الاسلام دادآفرین یکی از ابعاد مهم در حوزه عبادت که کمتر هم به آن توجه می‌شود و البته تکمیل کننده پازل عبادات است، را مباحث سیاسی زندگانی اهل‌بیت دانست و اذعان کرد: امام جواد از ائمه جوان ماست ولی به دلیل کوتاهی ما حتی جامعه مذهبی هم آن امام همام را در حد باب‌الحوائج بودن و یا مولود بابرکت می‌شناسند.

وی ادامه داد: مهمترین مأموریت اهل‌بیت و از جمله امام جواد(علیهم‌السلام) "مدیریت سیاسی جامعه" بود.

دادآفرین ضمن اشاره به جغرافیای مدیریت امام نهم خاطرنشان کرد: امام مدیر تشکیلات بزرگ بود و شبکه وکلای امام در دنیا زبانزد بود. ایشان در کشورهای متعدد از جمله ایران، نماینده داشتند.

ایران قدیم از چهارقست بزرگ به نام جبال، سجستان، آذربایجان و خراسان تشکیل شده بود که امام در این مناطق وکلایی داشتند که وجوهات شرعی مردم را می‌گرفتند و به نیابت امام مردم را رهبری می‌کردند.

سخنران مراسم؛ شبکه امامت را که از لوازم تشکیلاتی کار کردن و شبکه سازی است، جزء اصول مدیریتی امام جواد(علیه‌السلام) برشمرد و افزود: امام با شبکه امامت و اعتماد به وکلای خود با دریافت وجوهات شرعی، مسئله مادی مسائل فرهنگی را تأمین کرد و حتی اجازه داد وکلا در دستگاه حاکمیت زمان نفوذ کنند و مسئولیت‌های کلان را عهده‌دار شوند، مثل حضرت عبدالعظیم حسنی که از شخصیت‌های فوق‌العاده زمان امام جواد بود. حضرت در کنار وکلای ثابت، دو نماینده سیار به نام‌های مسافر و میمون داشتند که به نواحی مرکزی از جمله قم می‌رفتند به وکلای ثابت سر می‌زدند و وجوهات را دریافت می‌کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از ویژگی‌های امام جوادالائمه(علیه‌السلام) را انقلابی بودن دانست و در تبیین انقلابی بودن اظهار داشت: انقلابی منتظر تهدیدها و تحریم‌ها نیست.

 سیر مسئله غیبت از زمان امام جواد شروع و تا امام زمان به غیبت کبری ختم می‌شود. غیبت امام یعنی هر لحظه جان امام در خطر است. امام جواد با وجود همه تهدیدها و تحریم‌ها شبکه گسترده وکالت را ایجاد کردند.

حجت‌الاسلام دادآفرین در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: اگر بخواهیم حقیقت اسلام و مهدویت را به جامعه نشان بدهیم تا دنیا نیاز به منجی را بفهمد و طلب کند، باید علاوه بر برخورداری از الگوی پیشرفت، استعدادهای انباشته شده درون افراد هم مدیریت شود. چراکه وقتی جامعه ظهور نزدیک می‌شود که مدیران قابل در آن جامعه زیاد باشند و باید قابلیت افراد به نحوی باشد تا امام به دنبال آنها بروند.

مدیر انقلابی و موفق باید ابتدا از جهات نفسانی خودش را آماده کند و فقط برای رضای خدا کار کند، در این صورت خداوند متعال موانع مسیرش را برطرف می‌کند و قابلیت‌های او را به جامعه نشان می‌دهد. 

وی گفت: برای تربیت مدیر موفق انقلابی نیاز به کار در دو بعد خانواده و اجتماع است: اصل تربیت فرد مدیر در خانواده و بویژه خانواده شلوغ است. خانواده خوش جمعیت، توانمندی فرزندان را بیشتر می‌کند.

علاوه بر آن نوع ارتباط ارکان و مدیران خانواده در تربیت فرزندانی مدیر تأثیر بسزایی دارد.

وی طبق روایات؛ پدر را مدیر خانواده و مادر را مدیر خانه معرفی کرد و افزود: اگر چهارچوب مدیریت پدر و مادر لحاظ نشود یا تداخل مدیریتی در خانه و خانواده پیش بیاید، نظم که از شاکله‌های مهم مدیریتی هست، وجود نخواهد داشت. حجت‌الاسلام دادآفرین با اشاره به نقش مهم آموزش و پرورش در تربیت، خاطرنشان کرد: علاوه بر خانواده، آموزش و پرورش هم باید بتواند با ابزارهای موجود، مدیر دارای فکر و قدرت تحلیل تربیت کند، نه صرفا مصرف کننده.

سخنران محفل هفتگی مشکلات جامعه را ناشی از ضعف مدیریت انقلابی دانست و خاطرنشان کرد: اگر فردی مدیر قابلی باشد، امام و رهبر جامعه از او دعوت به کار می‌کند، مثل انتخاب مدیر جوان توسط پیامبر اسلام برای شهر مدینه بعد از فتح مکه.

حجت‌الاسلام دادآفرین در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: امام جواد، الگوی موفق مدیر جوان انقلابی است. کسانی که روش و راه امام جواد را دنبال کنند، می‌توانند شبکه سازی کنند و در قالب تشکیلات هدایت‌گری کنند و البته چنین مدیران موفقی طعمه استکبار و استعمار جهانی می‌شوند و عاقبت عمرشان مثل امامشان، ختم به سعادت و شهادت می‌شود. 

گفتنی است؛ بعد از سخنان معرفتی حجت‌الاسلام دادآفرین، کربلایی محسن محمدی‌پناه در رثای جوادالائمه(علیه‌السلام) به مداحی پرداخت و دلهای عاشقان را به کاظمین برد.