آیتالله حاج سید محمدکاظم مدرسی: اولین درس واقعه غدیر، تداوم رهبری جامعه اسلامی در قالب وحی الهی است
آیتالله حاج سید محمدکاظم مدرسی: اولین درس واقعه غدیر، تداوم رهبری جامعه اسلامی در قالب وحی الهی است
آیتالله حاج سید محمدکاظم مدرسی: اولین درس واقعه غدیر، تداوم رهبری جامعه اسلامی در قالب وحی الهی است
همزمان با هجدهم ذیالحجه، سالروز انتصاب الهی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) به امامت و ولایت، هیئت انصار ولایت یزد، مراسم جشنی را برگزار کرد.
جمعی از عاشقان امیرالمؤمنین(علیهالسلام)، دوشنبه 27 تیرماه، گرد مضجع شریف امامزاده سیدجعفرمحمد(علیهالسلام) جمع شدند تا عرض ارادت و تبریک خود را به ساحت قدسی امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) برسانند.
حجتالاسلام سیدمحمدکاظم مدرسی در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: در طول تاریخ اسلام حوادث فراوانی در ارتباط با دین و شریعت اسلامی اتفاق افتاده است. بعضی بر اساس تاریخ نقل حوادث کردند که تحلیل و پندآموزی چندانی ندارد، ولی بعضی دیگر از جمله علمای شیعه حوادث تاریخی را تحلیل گونه نقل کردند.
وی یکی از حوادث استثنایی تاریخ را ماجرای غدیر دانست و گفت: غدیر در حجتالوداع یا به عبارتی حجتالبلاغ توسط پیامبر خاتم(صلیاللهعلیهوآله) اتفاق افتاد. حجتالبلاغ یعنی تبلیغ تداوم رسالت بر اساس آموزه قرآن و دستور الهی. چراکه مقبولیت تمام احکام گذشته، مشروط به ابلاغ آخرین دستور که همان ولایت و زعامت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) است، میباشد.
مدرسی ضمن بیان مواردی از مخالفتها با امیرالمؤمنین(علیهالسلام) این چنین بیان کرد: زمانی که امیرالمؤمنین(علیه السلام) به عنوان قاضی در یمن منصوب شدند، عدهای که حکم بر ضدشان صادر شده بود، نزد پیامبر آمده و از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) بدگویی و شکایت کردند، لذا پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) در جریان خطبه غدیر فرمودند: «اللهم والِ مَن والاه» یعنی همه، چه حاکم و محکوم، باید علی(علیه السلام) را دوست بدارند.
در یکی از فتوحات، امیرالمؤمنین(علیهالسلام) مسئول تقسیم غنائم شدند. عدهای که محروم شده بودند، یا بهره چندانی نبرده بودند، نزد پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) آمدند و از حضرت ابوتراب(علیهالسلام) شکوه و گلایه کردند، به خاطر همین پیامبر خاتم تأکید دارند که همه باید علی(علیهالسلام) را دوست بدارید.
سخنران مراسم با نگاه تحلیلی و بصیرت مندانه به جریان غدیر گفت: اولین درس واقعه غدیر، تداوم رهبری جامعه اسلامی در قالب وحی الهی است. یعنی اسلام دین ابتر نیست و این چنین نیست که با سپری شدن 23سال دوران نبوت و با رحلت پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) ادامه رهبری در اختیار جامعه قرار بگیرد. چراکه در این صورت سلایق شخصی بر سلیقه خدا و رسول ترجیح داده میشود.
امام جمعه بخش مرکزی یزد وجود داعش و القاعده و تحقیر و ذلت دنیای عرب غیرمکتب اهل بیتی امروز را نتیجه اعمال سلیقه شخصی بر سلیقه خدا و رسول دانست که زیارت رفتن را شرک و زائر را واجبُُالقتل میداند.
آیت الله مدرسی دومین درس غدیر را همراهی و مشارکت مردم با امامت منصوب وحیانی دانست و ادامه داد: مردم باید با امام بیعت کنند. امام بدون مردم، امام حسنی است که سجاده از زیر پای مبارکش میکشند یا سیدالشهدایی است که در کربلا به شهادت میرسد.
سخنران مراسم نکته مهم و قابل توجه غدیر را اِکمال دین و اِتمام نعمت بیان نمود و خاطر نشان کرد: دین بدون ولایت امیرالمؤمنین(علیه السلام) کامل نیست؛ یعنی اگر اتمامی برای دین صورت نگیرد، دین سلیقهای میشود.
وی اذعان کرد: شیعیان افتخار دارند دنبالرو امامانی هستند که وجودشان تقدم فاضل بر مفضول و علم بر جهل و دانا بر نادان و انسان عادل و معصوم بر خطاکار است.
مدرسی با اشاره به رسم ملبس شدن طلاب در روز عید غدیر گفت: رسم ملبس شدن در روز عید بزرگ غدیر از زمان پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) در روز غدیر دهم هجری است؛ آنگاه که پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) در روز غدیر دست مبارک امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را بلند کردند و فرمودند: «مَن کُنتُ مولاه فهذا علی مولاه». سپس حضرت عمامه خودشان را بر سر امیرالمؤمنین(علیهالسلام) گذاشتند و به لباس رهبری و هدایت امت اسلامی ملبس کردند.
حجتالاسلام مدرسی لباس روحانیت را دارای شرافت و حرمت ذاتی دانست و بیان کرد: کسانی که این لباس را می پوشند، باید در مسیر فراگیری علم، رسیدن به تقوا، مبارزه با رذائل اخلاقی، ترویج فرهنگ ناب اسلامی و پاسخگویی به مسائل شرعی مردم تمام تلاش خود را داشته باشند و تا آخرین قطره خونشان را فدای اسلام کنند. این لباس کنترل نفس برای خود شخص و لباس حیات دین در جامعه است.
در این مراسم حجتالاسلام مروستیزاده نیز دقایقی را در عظمت عید بزرگ غدیر و مدح ابوالایتام والمساکین، مولا امیرالمؤمنین(علیهالسلام) ابیاتی سرود و دلهای ولایی و عاشق وصی پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را به وجد آورد.
در ادامه، به رسم دیرینه روز عید غدیرخم که طلاب و شاگردان مکتب حقه جعفری، ملبس به لباس مقدس روحانیت میشدند، در این مراسم نیز، با حضور آیتالله سیدکاظم مدرسی چند تن از طلاب جوان یزدی، ملبس به لباس روحانیت شدند.
بعد از مراسم عمامه گذاری، با مدیحهسرایی کربلایی محسن محمدیپناه، عاشقان مولیالموحدین، علیبنابیطالب(علیهالسلام) در «یومالتبسم»؛ روزلبخند، با مولودی و کفزنی، این روز بزرگ را به شادی و سرور گذراندند.
گفتنی است در حاشیه این مراسم، خیمهگاه بچههای بهشت، ویژهبرنامه شادی با عنوان «غدیرستون» را برای کودکان اجرا کرد. برپایی غرفه فروش عطر، غرفه ارائه چادرمشکی مرغوب ایرانی با 20درصد تخفیف ویژه عید، اهدای عیدی و هدیه توسط سادات و... از ویژه برنامههای این مراسم بود.
حسن ختام جشن بزرگ غدیر، اقامه نماز جماعت ظهر و متنعم شدن ازسفره اطعام غدیری بود.