معرفت، کلید ظهور
معرفت، کلید ظهور
معرفت، کلید ظهور
حجتالاسلام صداقت: همه توفیق انقلاب اسلامی بر این است که مردم با همه توان و معرفت پای کار امامشان ایستادند.
هیئت انصار ولایت یزد، دومین شب اقامه عزای «سه غم» را سه شنبه سیزدهم مهرماه، همزمان با شام شهادت پیامبر اکرم(ص) و امام مجتبی(ع)، با حضور محبین و سوگواران اهلبیت(ع) در گذر و فرهنگ (کوچه مازاریها) برگزار کرد.
حجت الاسلام مجتبی صداقت، سخنان خود را در شام شهادت رسول الله(ص) و سبط اکبر حضرت امام حسنبنعلی(ع)، به بیان اهداف رسالت انبیاء در راستای اهمیت علمآموزی و معرفت اختصاص داد. در ادامه خلاصهای از سخنان وی آمده است:
حجتالاسلام صداقت در ابتدای سخنان خود با تلاوت آیهای از قرآن کریم[1] گفت: خدای متعال در سوره جمعه یکی از اهداف رسالت انبیاء و یکی از دلایل رسالت رسولالله(ص) را علم آموزی بیان میفرماید. اگر وظایف پیامبران را به اوصیاء و اولیائشان تعمیم دهیم، این حرکت باید ادامه پیدا کند و وظیفه ما این است که نسبت به دنیایی که در آن زندگی میکنیم، نسبت به خود و پروردگارمان، نسبت به جهان هستی و... آگاهی پیدا کنیم.
اگر معرفت و آگاهی انسان نسبت به این مسائل افزایش پیدا نکند نمیتواند به سعادت برسد. وقتی هدف خدای متعال از خلقت بشر سعادت انسان است، هدف از رسالت انبیاء هم این است که بشر را نسبت به راهی که قرار است طی کند آگاه کند.
وی سپس با استناد به رساله مراجع تقلید و روایاتی که در باب اهمیت و جایگاه علم و معرفت وجود دارد، اظهار داشت: اولین چیزی که خداوند متعال بر انسان مکلف واجب کرده است، طلب علم هست و علمآموزی تنها واجبی است که هیچ حد و حصری ندارد. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «اُطلبِ العِلم مِن المَهد إلَی اللَحد»[2]؛ آموختن علم، حد و حصر مکانی و زمانی و اشخاص ندارد.
سخنران مراسم در ادامه تصریح کرد: هدف از رسالت انبیاء در جهت علم آموزی و مکلف شدن انسان به آموختن علم این است که اگر انسان مسلح به علم نباشد اشتباه میکند. ابزار تصمیمگیری درست برای انسان علم است. اصلاً یکی از ابزار قدرت علم است. روایت میفرماید: «العِلمُ سُلطان»[3]؛ لذا یکی از نقاطی که دشمنان بعد از جنگ تحمیلی روی آن دست گذاشتند و آنجا مبارزه کردند در حوزه علمی است. یکی از جاهایی که باب شهادت خیلی خوب باز شد در بین دانشمندان هستهای ماست.
حجتالاسلام صداقت در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت افزایش سطح معرفت امت گفت: پیامبر(ص) رحمتالله واسعه است چون این رحمت، در آگاهی و اعتلای معرفتی مردم مؤثر است. محبت، تنها راهی بود که توانست مردم صدر اسلام را از اوج توحش و جاهلیت نجات دهد. چقدر پیامبر(ص) زحمت کشیدند تا بعضی از آنها از سابقون شدند! امیرالمؤمنین(ع) 25 سال صبر کردند و از قدرتشان استفاده نکردند و خودشان حکومت را دست بگیرند. چراکه این مردم باید آگاهی و معرفتشان افزایش پیدا کند و خودشان بفهمند که علی(ع) به دردشان میخورد. اصلاً قصه غیبت و ظهور برای معرفت افزایی است. 1200 سال امام زمان(عج) در پرده غیبت است تا مردم از جهل نجات پیدا کنند.
وی در ادامه به بیان ماجرای صلح امام حسن(ع) پرداخت و هدف امام از امضای آن را افزایش معرفت مردم دانست. چرا که عدهای از مردم بعد از جریان صلح فهمیدند چه کسی مؤمن و برحق است! ( از ویژگیهای مؤمن این است که صدق در گفتار داشته باشد، اهل امانتداری و اهل وفای به عهد باشد و معاویه این ویژگی را نداشت) این معرفتی بود که امام مجتبی(ع) به واسطه صلح به مردم داد و با همین معرفت امام شهید ما به جنگ با یزید رفت. در زیارت اربعین میخوانیم: «لِیَستَنقِذَ عِبادِکَ مِنَ الجَهالَه» قصه شهادت امام حسین(ع) این است که مردم از جهل و گمراهی نجات پیدا کنند. سیر حرکت ائمه(ع) همین است. کلید ظهور این است که مردم به معرفت برسند، زیرا حکومت امام زمان(عج) مردمیترین حکومت است.
حجتالاسلام صداقت در پایان با اشاره به روی کار آمدن بعضی از افراد خائن در حکومت اسلامی چه در دوران امام راحل(ره) و چه در دوران مقام معظم رهبری(مدظله العالی) خاطر نشان کرد: این سیره و حرکت ائمه را در حکومت اسلامی هم مشاهده میکنیم و تنها کسی که این چند سال اخیر از رأی مردم دفاع کرد مقام معظم رهبری بودند.
همه توفیق انقلاب اسلامی بر این است که مردم با همه توان پای کار امامشان ایستادند و معرفت به خرج دادند. بنابراین اگر میخواهید به سعادت برسید اولاً خودتان اهل معرفت شوید و بعد اطرافیان را اهل معرفت کنید.
[1]. «هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ»، سوره جمعه، آیه 2.
[2]. نهج الفصاحه، ص 218.
[3]. شرح نهجالبلاغه، ابن ابی الحدید، ج 20، ص 319.