حلم و بردباری یک اصل علوی شدن است
حلم و بردباری یک اصل علوی شدن است
حلم و بردباری یک اصل علوی شدن است
آیتالله مدرسی: حجم گسترده پروندههای قضایی به دلیل نبود حلم در جامعه است و زیبنده جامعه شیعی نیست.
آیتالله سید کاظم مدرسی در اولین شب از لیالی قدر که با حضور جمعی از عاشقان و دلدادگان امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در مدینه العلم کاظمیه برگزار شد، با توجه به فضیلت و ارزش بیان مسائل شرعی که به اذعان روایات معصومین خیرالمجلس هست و موجب جلب نظر فرشتگان میشود در طلیعه سخنان خود، حقوق مادی و معنوی جنین را بیان کرد.
آیتالله مدرسی ضمن اشاره به حرمت سقط جنین چه مشروع و چه نامشروع، جلوگیری از آن را وظیفه همه مسلمانان دانست و آن را مصداق بارز امربهمعروف و نجات جان انسان دانست و ادامه داد: در طول ۸سال جنگ تحمیلی ۲۳۰هزار ولی در موضوع سقط عمدی جنین سالانه ۴۰۰هزار کشته آمار رسمی کشور است. این استاد حوزه بیان داشت: جنایت بر جنین بسیار بدتر از جنایت بر انسان کامل است. زیرا کشتن انسان فقط یک فرد است ولی قتل جنین نسلکشی محسوب میشود.
چنانکه حسن مثنی تنها بازمانده مجروح کربلاست و هرچه سادات طباطبایی هست و تعداد زیاد عالمان دین از نسل ایشان است.
سخنران اولین شب قدر در ادامه صحبتهای خود پیرامون حکمت ۲۰۷ نهج البلاغه صحبت کرد: امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: اگر میخواهی حلیم بشوی خودت را به حلم بینداز یعنی خود را شبیه انسانهای حلیم کن. کمتر دیده شده کسی خودش را شبیه قومی نکند و سرانجام مثل آنها نشود.
آیتالله مدرسی متذکر شد: معنای «حلم» با «صبر» در لغت عرب یکی است، ولی در مصداق متفاوت است. صبر در برابر مصیبت و معصیت و طاعت است و حلم، کنترل خشم در برابر حرفهای دیگران است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد یکی از راههای کسب حلم را ممارست دانست و گفت: هر کس خودش را به صبوری بزند خدا هم کمکش میکند و اگر عادت کند تبدیل به ملکه وجودی میشود و هر گاه صفتی ملکه شد، شاکله اخلاقی او هم درست میشود. البته در رذایل اخلاقی هم چنین است.
آیتالله مدرسی افزود: حلم و بردباری در مقابل دیگران یک اصل علوی شدن است و اگر در جامعه رواج پیدا کند بخش عظیمی از مشکلات جامعه حل خواهد شد. حجم گسترده پروندههای قضایی به دلیل نبود حلم در جامعه است و زیبنده جامعه شیعی نیست.
آیتالله مدرسی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به مظلومیت و حلم مولا امیرالمؤمنین(علیهالسلام) خاطرنشان کرد: مولیالموحدین با وجود اینکه بعد از شهادت پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) تا پایان عمر در هر خطابهای خود را مظلوم میخواندند و به ظلمی که به ایشان روا شده بود اشاره میکردند، ولی هرگز در صدد تلافی و جبران برنیامدند و صبر و حلم پیشه کردند. بنابراین لازم است شیعیان حضرت هم این اصل را در زندگی خود پیاده کنند و در برابر ناملایمات زندگی و رفتارهای اشتباه دیگران از خود صبر و حلم نشان دهند.