بسته خبری مراسم هفتگی، ویژه سالگرد ارتحال امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و گرامیداشت شهدای 15 خرداد

بسته خبری مراسم هفتگی، ویژه سالگرد ارتحال امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و گرامیداشت شهدای 15 خرداد


بسته خبری مراسم هفتگی، ویژه سالگرد ارتحال امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و گرامیداشت شهدای 15 خرداد

 

هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد، مراسم هفتگی شنبه چهاردهم خردادماه را با حضور اعضای کاروان زیر سایه خورشید، در جوار مضجع مطهر امامزاده سیدجعفرمحمد(علیه‌السلام) برگزار کرد.

این مراسم مصادف با شام سالروز رحلت جانگداز رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و سالروز قیام خونین 15 خرداد، با برنامه‌های زیر، میزبان جمعی از مردم انقلابی یزد بود:

 

محفل انس با قرآن کریم

قاری محترم برادر مسعود بابایی، همراه با قاریان کلام وحی در کنار سفره نور و هدایت قرآن صفحاتی از سوره مبارکه اعراف را تلاوت کردند.

 

معرفی شهید

نام و یاد شهدای پانزده خرداد سال 1342 زینت بخش این مراسم ویژه بود. شهدایی که با خون خود نهال نوپای انقلاب را آبیاری کردند. پانزده سال بعد، خونهای شهدای این واقعه به ثمر نشست و انقلاب ایران به رهبری امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و حضور مردم در صحنه به پیروزی رسید.

 

منبر احکام

حجت‌الاسلام مروستی‌زاده در منبر احکام این شب از مراسم، به بیان احکام «عدول از مرجع تقلید» پرداخت. وی گفت: درباره تغییر و عدول از مرجع تقلید زنده، به مرجع زنده‌ دیگر، چند حالت وجود دارد: اگر معلوم شود که مرجع اول اعلم است، عدول جایز نیست و اگر معلوم شود مرجع دوم اعلم است، عدول واجب است، ولی اگر هر دو مرجع مساوی بوده و یا ثابت نشود که یکی اعلم از دیگری است، در مورد جواز یا عدم جواز عدول، بین فقها چند نظر وجود دارد.

وی در ادامه نظر فقها را چنین بیان کرد: در فرض مساوی بودن هر دو مرجع عده‌ای از علما عدول را جایز می‌دانند. برخی از فقها نه تنها عدول را جایز می‌دانند، بلکه معتقدند که مکلّف هر دو فرد مساوی را می‌تواند مشترکاً به عنوان مرجع انتخاب کرده و به نظر هر کدامشان عمل کند، کافی است.

عده‌ای از فقها می‌فرمایند در مسائلی که قبلاً طبق نظر مرجع اول عمل نکرده است، همچنین در مسائلی که قبلاً یاد نگرفته‌ و آگاهی ندارد، عدول جایز است. اما عده‌ای از فقها می‌فرمایند عدول مطلقاً جایز نیست.

 

منبر وعظ

حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد در سخنرانی این شب از مراسم به تبیین «رابطه امام و امت» پرداخت و به ریز موضوعات زیر اشاره کرد:

توجه به واژه‌های «امام» و «امت» در ادبیات دین

تلاش دشمن برای تغییر رابطه امام و امت به روابط دیگر

تفاوت رابطه مُرید و مُراد، با رابطه امام و امت

هدف دشمن از تغییر رابطه امام و امت به محبوب و مُحب

محور اصلی در رابطه امام و امت چیست؟

تفاوت امام معصوم و امام غیر معصوم

دو خطر در آخرالزمان امت اسلام را تهدید می‌کند!

توصیه امام معصوم در دوران غیبت

جانشین امام معصوم در دوران غیبت

شأن ولی فقیه در دوران غیبت کدام است؟

چرا باید حاکمیت در دست فقیه باشد؟

حُکم مخالف با ولی‌فقیه

توجه به سه رکن در هر جامعه

چه زمانی امام عصر ظهور می‌کنند؟

تفاوت مردم ایران با مردم کوفه

نسل چهارم و پنجم انقلاب، پای کار نظام و انقلاب هستند

مقایسه تشییع جنازه امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و عصر عاشورا

 

شعرخوانی ویژه رحلت امام(رحمت‌الله علیه)

یک از خدام آستان قدس رضوی و اعضای کاروان زیر سایه خورشید، در قالب اشعاری رحلت جانسوز امام خمینی کبیر(رحمت‌الله‌علیه) را گرامی داشت و در ادامه به خاطره‌گویی از سالهای انقلاب و جهاد امام پرداخت.

 

منبر ذکر

برادر محسن محمدی‌پناه با قرائت شعری در مدح بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه)، به مدیحه سرایی پرداخت و حاضران در مراسم در ابراز ارادت به ساحت مطهر امام امت، به سینه زنی و عزادری پرداختند. روضه‌خوانی در مصائب حضرت سیدالشهداء(علیه‌السلام) نیز، پایان بخش مراسم بود.