حجت‌الاسلام محمدتقی حسین‌زاده: خاصیت قوانین الهی این است که...

حجت‌الاسلام محمدتقی حسین‌زاده: خاصیت قوانین الهی این است که...


حجت‌الاسلام محمدتقی حسین‌زاده: خاصیت قوانین الهی این است که...

 

حجت‌الاسلام محمدتقی حسین‌زاده: خاصیت قوانین الهی این است که هرکس بر اساس آن زندگی کند، سراسر زندگی‌‌اش، هم لذت است و هم عزت؛ چراکه تمام دستورات الهی بر مبنای حکمت تنظیم شده است.

قرار هفتگی هیئت انصار ولایت دارالعباده در ایام مبارک عید غدیرخم و همزمان با شب میلاد امام موسی‌کاظم(علیه‌السلام)، شنبه هفدهم تیرماه در قالب محفل جشنی با حضور اقشار مختلف مردمی در امامزاده سیدجعفرمحمد(علیه‌السلام) برگزار شد.

 این محفل معرفتی با سخنرانی حجت‌الاسلام محمدتقی حسین‌زاده و مداحی حاج ابوذر بیوکافی و کربلایی محسن محمدی‌پناه همراه بود.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده در منبر وعظ مراسم اظهار داشت: بعد از معرفت ذات مقدس پروردگار، بافضلیت‌ترین عبادت، انتظار مهدی آل محمد(علیهم‌صلوات‌الله) است و مؤمنانِ منتظر نشانه‌هایی دارند. یکی از نشانه‌هایشان این است که هروقت و هرکجا به یاد امام زمان هم هستند و مهمترین ِآرزویشان هم فرج امام عصر(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه) است.

این مبلّغ دینی ادامه داد: در شب ولادت امام موسی کاظم(علیه‌السلام) هستیم و حضرت فرمودند: بر هر کسی لازم است چهار چیز را بداند: خودشناسی، خداشناسی، هدف‌شناسی و آسیب‌شناسی. اگر خودمان را شناختیم خدا را پیدا می‌کنیم، اگر خدا پیدا کردیم هدف را گم نمی‌کنیم و اگر هدف را گم نکردیم هیچ‌وقت، هیچ‌وجه و هرگز آسیب نمی‌بینیم.

 وی بسیاری از آسیب‌ها را ناشی از گم کردن هدف دانست و گفت کسانی هدف را گم می‌کنند که خدا را فراموش می‌کنند و کسانی قدر خدا را نمی‌دانند که قدر خود را نمی دانند .قدم اول خیلی مهم است و هرکس آن را بردارد او را می‌برند و قدم اول خودشناسی است.

حسین‌زاده در رابطه با خودشناسی و در پاسخ به این سؤال اساسی که ما که هستیم؟، به آیه «هَل أَتَی عَلَی الْإِنْسَانِ حِینٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ یَکُنْ شَیْئًا مَذْکُورًا»[1] اشاره کرد و گفت: اگر آن‌طور که برایمان تعریف کرده‌اند زندگی کنیم، زندگی‌هایمان زنگ نمی‌زند، شیطان ما را رنگ نمی‌زند، خودمان با دست خودمان به عاقبت و جامعه‌مان ننگ نمی‌زنیم. چرا زینب کبری(علیهاالسلام) در اوج بلا می‌فرموند: ما رأیتُ إلا جمیلاً؟ چون طبق تعریفی که خدا برایشان نوشته بود، زندگی می‌کردند.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده گفت: مهمترین معضل امروز بلاتکلیفی است؛ ما تا وقتی تکلیفمان با خودمان مشخص نشود، مشکل اقتصاد، فرهنگ، سیاست و... حل نمی‌شود. مثلاً شخص روز می‌گوید: خدا لعنت کند آنهایی که خودرو را گران می‌کنند، ولی همان شب خودش ثبت‌نام می‌کند و می‌گوید: خدایا! نکند خودرو ارزان شود و من ضرر کنم! این نشان می‌دهد ما هنوز تکلیفان با خودمان هم روشن نیست.

 وی برای کسانی که دوست دارند تکلیفشان را با خودشان روشن کنند، گفت: ما سه نوع تکلیف داریم: ۱. قانون الهی 2. قانون بشری ۳. قانون حیوانی. یکی را انتخاب کنید و بدانید عاقبت انتخابتان چه می‌شود. کسانی که بر اساس قانون بشری زندگی می‌کنند یقه هم را می‌گیرند، اما کسانی که بر اساس قانون الهی زندگی می‌کنند دست هم را می‌گیرند.

سخنران مراسم در ادامه به تعریف انسان بر مبنای قانون بشری و الهی و تفاوت‌های موجود بین آنها نیز اشاره کرد و گفت: خاصیت قوانین الهی این است که هرکس بر اساس آن زندگی کند سراسر زندگی‌‌اش، هم لذت است و هم عزت؛ چراکه تمام دستورات الهی بر مبنای حکمت تنظیم شده است.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده، عجیب‌ترین آیه قرآن در شأن امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را آیه 27 سوره لقمان خواند که می‌فرماید: «وَلَوْ أَنَّمَا فِی الْأَرْضِ مِنْ شَجَرَةٍ أَقْلَامٌ وَالْبَحْرُ یَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ مَا نَفِدَتْ کَلِمَاتُ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ»؛ اگر تمام درخت‌ها قلم شوند و هفت برابر دریاها مرکب، قضایل امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) تمام‌شدنی نیست. وی ادامه داد: کسی که فضایلش را دوست و دشمن تصدیق کرده‌اند اگر من و شما درست عمل کنیم و امیرالمؤمنین را درست معرفی کنیم، بزودی همه اهل عالم خواهند دید، شیعه و سنّی، کوچک و بزرگ یکصدا فریاد می‌زنند: به خدای منان... که علی است مولا، که علی است سرور، که علی است رهبر...

 واعظ محفل غدیر در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: خیلی‌ها در روز غدیر لبیک یا علی گفتند و  اما آنجا که باید با علی باشند نبودند. وی با تأکید بر رفتار زیبا و علوی گفت: نکند غدیر تمام شود بعد ببینیم قادر بودیم امور جامعه را اصلاح کنیم اما فساد هنوز هست. از خودمان شروع کنیم.

وی در پایان خطاب به مستمعین و مشتاقان معارف اهل‌بیت(علیهم‌السلام) گفت: آن روز اکثر مردم علی(علیه‌السلام) را رها کردند، اما امروز تو مهدی(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) و ولایت را رها نکن.


[1]. سوره انسان، آیه 1.