بسته خبری اولین شب از مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)/ فاطمیه دوم

بسته خبری اولین شب از مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)/ فاطمیه دوم


بسته خبری اولین شب از مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)/ فاطمیه دوم

هیئت انصار ولایت دارالعباده مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) را شامگاه جمعه 26 دی‫ماه در مسجد امام حسین(ع) با حضور جمعی از عزاداران فاطمی با رعایت دستورات بهداشتی جهت پیشگیری از شیوع بیماری کرونا برگزار کرد. این مراسم شامل برنامه‌های ذیل بود.

 

انس با قرآن

صوت تلاوت مجلسی آیات 26 تا 32سوره فرقان و تلاوت مجلسی سوره مبارک کوثر توسط قاری نوجوان عارف میرجلیلی در مسجد امام حسین(ع) طنین انداز شد.

 

شهید مراسم

نام و یاد شهید سید مجتبی نواب‌صفوی زینت‌بخش این مراسم بود. درباره این شهید بزرگ همین بس که امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) فرمودند: «اولین جرقه‌‌های انگیزش انقلاب اسلامی به وسیله نواب در من بوجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد.»

 

منبر احکام

حجت‫الاسلام محمد مروستی‌زاده در منبر احکام این مراسم به بیان احکام «توهین به مقدسات اهل سنت و سایر مذاهب» پرداخت و گفت: لعن و سَب در فرعی به نام تبّری قرار دارد. تبرّی از فروع دین است و مانند همه فروع دین تابع نظر خاص مرجع تقلید می‫باشد لذا نمی‫توان با یک روایت به این فرع عمل نمود زیرا اولاً بسیاری از روایات فاسد‫السند هستند، ثانیاً بعضی از روایات در شرایط خاصی بیان شده و شناخت آن شرایط تسلط بر علم درایت‌الحدیث نیاز دارد. همچنین در مقابل این روایات، روایاتی نقل شده که از لعن و سب نهی کرده است و شناخت روایت درست کار مرجع تقلید است. لذا باید احکام دینی را از مرجع تقلید گرفت، خودسر نمی‌توانیم سراغ یک روایت در فلان کتاب برویم و طبق آن عمل کنیم.

وی در ادامه گفت: درباره لعن یعنی لعنت کردن و نفرین کردن و سَب یعنی دشنام‌دادن به مقدسات اهل سنت(صحابه و همسران پیامبر و...)، همه مراجع تقلید می‫فرمایند که حرام است. همه علمای ذی‌صلاح لعن و سب علنی را حرام می‫دانند و لعن خصوصی را هم مقام معظم رهبری تصریح به ترک آن دارند. مقدسات فقط شامل افراد نمی‫شود، نمادها یا کتب مذاهب اسلامی هم شامل مقدسات است که البته نقد علمی آن اشکالی ندارد و مخصوص محافل علمی است.

حجت‫الاسلام مروستی‫زاده با بیان اینکه تبرّی یعنی اعلام برائت کردن به صورت قلبی، زبانی و عملی از دشمنان خدا و رسول خداست که با ایشان اعلام جنگ می‫کنند، گفت: بهتر است دشمنان زمان را بشناسیم.

وی با بیان اینکه بعضی از مردم حکم وحدت شیعه و سنی را حکم مصلحتی می‫دانند. گفت: قبل از انقلاب هم بسیاری از علما این توصیه را داشتند و وظیفه ما این است که مانع تفرقه شویم و افراد را به این موضوع امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

 

منبر وعظ

حجت‫الاسلام سیدمحمود وزیری در این مراسم درباره جایگاه و یژگی‌های سیده زنان عالم به سخنرانی پرداخت و به موضوعات زیر اشاره کرد.

چهار بانوی استثنائی جهان آفرینش

آیه‫ای درباره حضرت مریم(س)

بیانات پیامبر(ص) درباره حضرت‫زهرا(س)

بیان عایشه از قضیه گریه و خنده حضرت زهرا(س)

شباهت فاطمه زهرا(س) به پیامبر(س)

فاطمه (س) برترین زن همه زمان‫ها

چگونه قول پیامبر(س) مقدم بر قول قرآن است

عجایبی از خلقت حضرت زهرا(س)

رفتارهای خاص پیامبر(ص) با صدیقه طاهره(س)

فاطمه یعنی؟

ثواب صلوات بر حضرت زهرا(س)

خصوصیات ویژه حضرت فاطمه(س)

مظلومیت حضرت علی(ع) در شهادت حضرت زهرا(س)

 

منبر ذکر

حجت‫الاسلام مهدوی‫نژاد روضه حمله به منزل حضرت علی(ع) و نحوه شهادت حضرت زهرا(س) را بیان کرد و در این غم بزرگ، مسجد امام حسین(ع) یکپارچه ناله شد. عزاداران فاطمی در ادامه با نوای نوحه‌خوانی برادر کربلایی حسین فرجی بر سر و سینه زدند.