برنامه زنده تلویزیونی «و اما امشب» حال و هوای حرم گرفت

برنامه زنده تلویزیونی «و اما امشب» حال و هوای حرم گرفت


برنامه زنده تلویزیونی «و اما امشب» حال و هوای حرم گرفت

دبیر دوازدهمین جشنواره زیر سایه خورشید در برنامه تلویزیونی «و اما امشب»: اعتقاد داریم همه شهرها باید صحنی از صحن حرم شود و اینجا صحن دارالعباده است./ حدود 597  نفر از جوانان مؤمن انقلابی در شهرستان یزد درگیر جشنواره زیر سایه خورشید هستند./ تاکنون 259 برنامه اجرا شده است.

برنامه زنده تلویزیونی «و اما امشب» در شبکه تابان، در شب میلاد حضرت رضا(ع) میزبان یکی از خادمان حرم رضوی و دبیر جشنواره زیر سایه خورشید بود.

خادم‌‌الرضا(ع) حجت‌الاسلام غریب‌حسینی در این برنامه از عشق و علاقه مردم یزد به امام رضا(ع) گفت و افزود: حال و هوای حرم امام رضا(ع) در شب میلاد حضرت وصف‌نشدنی است و باید از نزدیک این شور و عشق را دید. 

وی ضمن بیان ماجرای عنایت امام رضا(ع) به یک زن و شیعه‌شدن همسرش، به مدیحه‌سرایی در رثای هشتمین خورشید امامت پرداخت.  

حجت‌الاسلام حیدری دبیر دوازدهمین جشنواره زیر سایه خورشید هم در این برنامه یکی از اهداف برگزاری این جشن‌ها را انتقال حال و هوای معنوی حرم به شهرها عنوان کرد و گفت: ما اعتقاد داریم همه شهرها باید صحنی از صحن حرم شود و اینجا صحن دارالعباده است و درصدد هستیم فرهنگِ زیارت از راه را ترویج کنیم تا کسانی که علاقه دارند و نمی‌توانند به زیارت بروند، از راه دور با دیدن خدام و پرچم حرم رضوی زائر حضرت شوند.

وی تلاش در جهت رفع محرومیت را هدف دیگر این جشن‌های مردمی عنوان کرد و گفت: آنچه که بیشتر دیده می‌شود برگزاری جشن‌ها و دید و بازدیدها و پرچم‌گردانی‌ها است. امسال بیش از 380 درخواست اجرای برنامه داشتیم که در دوازدهمین سال این جشنواره، به نام امام زمان(عج) 313 برنامه پیش‌بینی شد و تاکنون 259 برنامه اجرا شده است. اما در کنار این برنامه‌ها خدمات اجتماعی در راستای محرومیت‌زدایی هم صورت می‌گیرد.

معاون فرهنگی آستان قدس در ادامه به بیان بخشی از این خدمات‌ پرداخت و گفت: درمان رایگان داندانپزشکی 500 مددجو ویژه شهرستان‌ها، اعطای وام کارآفرینی و اشتغال‌زایی جهت ایجاد کارگاه‌های تولیدی فرش و لباس و...، 500 بسته غذایی به ارزش یک میلیارد ریالی، تأسیس ده ایستگاه سلامت در هر شهرستان به یُمن حضور خدام و ارائه خدمات دارویی، درمانی رایگان و حتی اگر نیاز بود ارجاع به متخصص و بستری‌شدن بیمار؛ تخفیف پارکنیک برای کسانی که موتورسیکلت یا ماشینشان به پارکنیگ رفته، آزادسازی موتور سیکلت‌های توقیف‌شده، اعطای وام جهیزیه و اهدای جهیزیه در حوزه ازدواج بخشی از این خدمات اجتماعی است.

حجت‌الاسلام حیدری با بیان اینکه جشنواره زیر سایه خورشید مردمی است، گفت: دبیرخانه جشنواره در طول سال فعالیت دارد و با مجموعه‌ها اعم از خیّرین، ادارات و مراکز خیریه و... هماهنگی‌هایی را انجام می دهد و تفاهم‌نامه‌ای بسته می‌شود، مثلاً با اصناف صحبت کردیم و قرار شد روز میلاد آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) نانوایان، نان رایگان بدهند. سلمانی‌ها و داروخانه‌ها و... پای کار آمدند تا کاری به مناسبت ولادت حضرت انجام دهند و مردم رأفت امام رضایی را از نزدیک حس کنند و ببینند. همه این اتفاقات توسط مجموعه‌های مردمی می‌افتد.

وی تصریح کرد: حدود 597  نفر از جوانان مؤمن انقلابی در شهرستان یزد درگیر جشنواره زیر سایه خورشید هستند و در شهرستان‌ها هم هرکدام یک یا چند تشکل این برنامه را اداره می‌کنند که با این حساب، بیش از دو هزار نفر درگیر اجرای برنامه زیر سایه خورشید هستند.

وی درباره نحوه ارتباط با دبیرخانه جشنواره هم گفت: از همان دوازده سال پیش که این جشن‌ها آغاز شد، کانون جوانان رضوی وابسته به هیئت انصار ولایت مجری این جشنواره بود و  پل ارتباطی ما، دفتر و مسئولین این هیئت بوده است. امسال این کانون، سامانه‌ای به نام «سایه خورشید یزد» (مخفف آن «سخی» به معنای سخاوتمند) را راه‌اندازی کرده است. در این سامانه هم امکان ثبت مشارکت و هم امکان ثبت درخواست برای حضور خادمین حرم رضوی در برنامه‌های مختلف است و علاقمندان می‌تواند با این سامانه (sakhy.ir) ارتباط بگیرند.

معاون فرهنگی آستان قدس در ادامه، درباره فعالیت دفتر نمایندگی آستان قدس در یزد گفت: فعالیت این دفتر هم با هدف ترویج فرهنگ رضوی و رفع محرومیت‌زدایی است. در این راستا، سامانه خادم‌یاری ایجاد شد و الان حدود یازده هزار خادم‌یار رضوی در این سامانه عضو شدند. هر کدام از این خادم‌یاران یک خدمت در استان انجام می‌دهند و مزد خدمتشان را یک شیفت حرم می‌گیرند.

وی افزود: در دهه کرامت همة این خادمیاران با شعار «خدمت کریمانه» مشغول خدمت شدند، مثلاً «باب‌الرضا(ع)» را داشتیم که خادم‌یاران رضوی در راه‌آهن به بدرقه زائران حرم رضوی رفتند یا «رواق رضوی» داشتیم که خادم‌یاران در حوزه کتاب، پزشکی، حقوقی، شغلی و تحصیلی، سلامت و نشر ارزش‌های اسلامی و دینی، خدمت‌ها و مشاوره‌های خودشان را ارائه می‌دادند، این رواق در گذر فرهنگ و هنر یزد به مدت پنج روز دائر بود. به طور کلی 26 حوزه برای خادمیاران در نظر گرفته شده که اکنون مشغول خدمت هستند.