آیت‌الله محمدی: یکی از ویژگی‌های شخصیتی امیرالمؤمنین بی‌تفاوت نبودن حضرت نسبت به انجام گناه در جامعه بود

آیت‌الله محمدی: یکی از ویژگی‌های شخصیتی امیرالمؤمنین بی‌تفاوت نبودن حضرت نسبت به انجام گناه در جامعه بود


آیت‌الله محمدی: یکی از ویژگی‌های شخصیتی امیرالمؤمنین بی‌تفاوت نبودن حضرت نسبت به انجام گناه در جامعه بود

 

آیتالله سیدناصر محمدی، در مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، که جمعه دهم فروردین‌ماه به همت هیئت انصار ولایت و با حضور گسترده مؤمنین دارالعباده در صحن و شبستان امامزاده سیدجعفرمحمد(علیه‌السلام) برگزار شد، در جمع مؤمنین حاضر در مراسم گفت: امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) از همه ابعاد شخصیتی یک انسان کامل بود. یکی از ابعاد شخصیتی حضرت، بی‌تفاوت نبودن در برابر ظلم و گناه در جامعه بود.

وی در این رابطه اظهار داشت: حضرت در خطبه 27 نهج‌البلاغه می‌فرمایند: به من خبر رسیده که مردی از لشکر شام به خانه زنی مسلمان و زنی غیر مسلمان که در پناه حکومت اسلام بوده وارد شده، و خلخال و دستبند و گردن بند و گوشواره‌های آنها را به غارت برده، در حالی که هیچ وسیله‌ای برای دفاع، جز گریه و التماس کردن، نداشته‌اند.... این خبر بسیار دردناک است و اگر یک مسلمان از غصه آن بمیرد، شایسته است.

آیتالله محمدی خاطرنشان کرد: این سخنان علی‌ابن‌ابیطالب(علیه‌السلام) درباره جهان امروز و وقایعی که در غزه رخ میدهد هم صدق میکند. این که بیش از یک میلیارد و نیم مسلمان در جهان وجود دارند و عکس‌العمل مناسبی در مقابل این ظلم بیسابقه نشان نمیدهند، بسیار دردناک است! امیرالمؤمنین وقتی در این شب‌ها در بستر بودند به حسنین(علیهماالسلام) توصیه کردند «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً». این که در برابر ظلم بی‌تفاوت نباشید.

وی افزود: از دیگر رفتار امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) در بی‌تفاوت نبودن نسبت به گناه این بود که به مردان مدینه فرمودند: «...أَنَّ أَمِیرَ اَلْمُؤْمِنِینَ قَالَ أَ مَا تَسْتَحُونَ وَ لاَ تَغَارُونَ نِسَاؤُکُمْ یَخْرُجْنَ إِلَی اَلْأَسْوَاقِ یُزَاحِمْنَ اَلْعُلُوجَ»؛ خبردار شده‌ام که زنان شما در بین راه کوچه و بازار با مردان برخورد می‌کنند، آیا حیا نمی‌کنید؟! ایشان درباره این گناه که زنان با آرایش و زینت بین مردان نامحرم حاضر میشوند، عکس‌العمل نشان می‌دادند. حضرت با این بیان به نوعی مردان مسلمان را در طول تاریخ خطاب قرار دادند. پیامبر در حدیثی این مردان را دیوث و بیغیرت خطاب می‌کند و می‌فرمایند: «ایها رجل رضی بتزین امرأته و تخرج من باب دارها فهو دیوث، و لا یأثم من یسمیه دیوثا»؛ هر مردی که همسرش آرایش کند و از منزل با حالت آرایش کرده خارج شود دیوث است، و هر کس او را دیوث بنامد گناه نکرده است.

امام جمعه موقت یزد در ادامه گفت: امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) از طرف پیامبر مأمور بودند تا مالیات بخشی از بلاد اسلامی را دریافت کنند. در بین راه عده‌ای از همراهان ایشان درخواست کردند تا از کالاهایی که به عنوان مالیات دریافت کرده‌اند، استفاده کنند، اما علی(علیه‌السلام) این درخواست را نپذیرفتند. وقتی به مدینه رسیدند، این همراهان نزد پیامبر رفته و از علی(علیه‌السلام) گلایه کردند و گفتند: علی بسیار خشن است. پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمودند: «أیُّها النّاسُ، لا تَشْکوا علیّا، فو اللّه ِ إنّهُ لاَخَیْشِنٌ حدیث فی ذاتِ اللّه ِ أو فی سبیلِ اللّه» ای مردم! از علی گلایه نکنید، که به خدا سوگند او برای خدا، یا در راه خدا سختگیر است. یکی دیگر از ابعاد شخصیت علی‌ابن‌ابیطالب حساسیت در برابر بیت‌المال بود.

سخنران مراسم در بخش پایانی سخنان خود گفت: ای کاش در این شب‌ها و روزها بیشتر درباره نهج‌البلاغه و کلمات گوهربار امام علی(علیه السلام) و ابعاد شخصیت ایشان تفکر و تأمل می‌کردیم. ما هم مانند مولی‌الموحدین در برابر گناه مردم در جامعه و حتی در جهان نباید بی‌تفاوت باشیم. امروز مسلمانان دنیا این مصیبت و این مشکل را دارند که در برابر گناه و ظلم بی‌تفاوت، یا به نوعی بی‌غیرت هستند.

 مراسم معنوی احیای شب نوزدهم ماه رمضان در بخش‌های قرائت دعای جوشن کبیر، تلاوت مجلسی قرآن کریم، قرآن به سرگرفتن و مناجات، شب‌زنده‌‌داران را به ضیافت رحمت و مغفرت خداوند متعال برد.