آیت‌الله سید محمدکاظم مدرسی: کسانی که امروز سردمدار جریان فتنه هستند، کسانی‌اند که اتفاقاً نه به جایگاه زن اعتقادی دارند، نه به زندگی و نه به آزادی!

آیت‌الله سید محمدکاظم مدرسی: کسانی که امروز سردمدار جریان فتنه هستند، کسانی‌اند که اتفاقاً نه به جایگاه زن اعتقادی دارند، نه به زندگی و نه به آزادی!


آیت‌الله سید محمدکاظم مدرسی: کسانی که امروز سردمدار جریان فتنه هستند، کسانی‌اند که اتفاقاً نه به جایگاه زن اعتقادی دارند، نه به زندگی و نه به آزادی!

آیت‌الله سید محمدکاظم مدرسی طی سخنانی در محفل هفتگی هیئت انصار ولایت دارالعباده با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از آیات نورانی قرآن کریم و تطبیق حوادث به آن، گفت: گاهی حوادثی پیش می‌آید که باید با توجه به آیات قرآن آنها را حل کنیم. حضرت محمد(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) می‌فرمایند: «فَاِذا التَبَسَت عَلیکُمُ الفِتَن کَقِطَعِ الَّیلٍ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ فَإنَّهُ شافِعٌ مُشَفَّعٌ و ما حِلٌ مُصَدَّقٌ وَ مَن جَعَلَهُ أمامَهُ قادَهُ إلَی الجَنَّةِ وَمَن جَعَلَهُ خَلفَهُ ساقَهُ إلَی النّارِ وَ هُوَ الدَّلیلُ یَدُلُّ عَلَی خَیرِ سَبیلٍ»[1]؛ هرگاه آسمان زندگی شما را غبار فتنه‌ها فرا گرفت، به طوری که راه حق از باطل را تشخیص نمی‌دهید و تردید دارید، به قرآن مراجعه کنید. اگر کسی قرآن را با التفات به روایات پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و تفسیر حضرات معصومین(علیهم‌السلام) قرارد دهد، یقیناً قرآن او را به طرف حق سوق خواهد داد.

امام جمعه بخش مرکزی یزد، با استناد به بخشی از آیات سوره مبارکه نور، تمسک به قرآن را در عبور از غبار فتنه‌ها مؤثر خواند و ضمن تطبیق این آیات با حوادث کنونی، گفت: بخشی از جامعه ما، امروز با یکسری غبارآلودگی‌ها در فضای زندگی‌شان مواجهند. در زمان پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و در جریان غزوه بنی‌الصطلق عده‌ای خواستند فضاسازی کنند و پیغمبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) را بواسطه تهمت به قداست همسرشان هدف قرار دهند، تا از این طریق نظام اسلامی را ضعیف جلوه دهند. چراکه در تهمت و افترا دشمن خیلی می‌تواند سوءاستفاده کند. دشمن در قدم اول ایجاد شک و تردید می‌کند؛ چگونه پیغمبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) که نمی‌تواند خانواده خودش را کنترل کند، می‌خواهد جامعه را هدایت کند؟! یکی از آثار تهمت‌های ناروا در نظام‌های الهی ایجاد تفرقه و اختلاف است. استفاده ابزاری از حوادث برای تضعیف روحیه مردم، ایجاد یأس و نا امیدی در جامعه و امیدوار کردن دشمن از دل بهتان‌ها بیرون می‌آید. در جریان فتنه اخیر هم یک گروه متشکل که از درون و بیرون کشور علیه نظام اسلامی فعالیت دارند، با یک افترا شروع به تشویش اذهان و ایجاد اختلاف بین مردم کردند.

وی افزود: البته قرآن می‌فرماید: گمان نکنید این حوادثی که پیش می‌آید تماماً شر است برای شما، خیر! بلکه موجب می‌شود افراد منافق درون جامعه کاملاً شناخته شوند. قبل از ظهور حضرت ولیعصر(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه) آنقدر باید این جامعه از نفاق پاک شود تا در زمان ظهور فقط دو طایفه داشته باشیم؛ مؤمن و کافر.

آیت‌الله مدرسی  در ادامه با اشاره به برخی آثار فتنه‌ها، اظهار داشت: فتنه اخیر نقاط ضعف ما را برایمان روشن کرد. مسئولینی که ضعیف عمل کردند باید بدانند فضای مجازی ما مشکل دارد، حوزه‌های ما نتوانستند به تربیت کامل بپردازند، آموزش و پرورش و دانشگاه ما مشکل دارد. اگر کسی اهل دقت باشد، می‌بیند کسانی که امروز سردمدار جریان فتنه هستند، کسانی‌اند که اتفاقاً نه به جایگاه زن اعتقادی دارند، نه به زندگی و نه به آزادی. یکی دولت وهابی عربستان است که به زن، تحصیلات و آزادی زن اعتقادی ندارد. دیگری گروهک منافقین هستند که حتی به زنان اجازه نمی‌دهند رنگ لباسشان را خودشان انتخاب کنند. چنین کسانی امروز مدافع زن و آزادی در جامعه ما شده‌اند!

 سخنران مراسم خاطرنشان کرد: ما امروز باید نقاط ضعف‌مان را بشناسیم. مسئولین باید توجه داشته باشند. ما نباید سفید نمایی مطلق داشته باشیم همانطور که نباید سیاه‌نمایی مطلق داشته باشیم. هر بخشی از جامعه که در این جریان وارد شد، به میزانی که وارد شد و بنزین روی آتش ریخت، برای او به همان مقدار گناه نوشته می‌شود. ابتدای آن یک هسته مرکزی داشت که فتنه را آنجا شروع کردند. اینها عذاب دردناک‌تری دارند. کسانی که به هر شکل بر علیه نظام اسلامی نا‌امنی ایجاد می‌کنند باید، روزی پاسخ دهند.

آیت‌الله مدرسی ضمن بیان اهمیت جهادتبیین، با مهم خواندن نقش خواص در فتنه‌ها افزود:  قرآن خواص ساکت را مذمت می‌کند: « لولا إذ سمعتموه....هذا افک مبین»[2] می‌فرماید شما که فهمیدید دشمن به نظام اسلامی تهمت زده است، چرا در جامعه اقدام نکردید و فریاد بزنید که این بهتان است. خیال نکنید شما هم بی‌تقصیر هستید، باید در آن فضاها می‌آمدید، آقای معلم، روحانی، استاد دانشگاه! شما نباید ساکت از کنار این جریانات و هیجانات ایجاد شده بگذرید.

 سخنران مراسم در پایان به نقش مردم در فضای مجازی و نشر مطالب اشاره نمود و گفت: برای هر زمانی قرآن، فصل‌الخطاب است. «اذ تلقونه بالسنتکم و تقولون بافواهکم..» این آیه خطاب به کسانی است که در فضای مجازی پیامها را در گروها و کانالها نشر می‌دهند. بدانند روزی بازخواست خواهند شد که این پیامها را زبان به زبان و گوش به گوش چرخاندید، در حالیکه علم نداشتید!

 


[1]. الکافی(ط- الاسلامیه)، ج 2، ص 599.

[2]. سوره نور، آیه 12.